Principia Senior Expert Support op Boot Holland 2018

Principia Senior Expert Support ondersteunt bedrijven en instellingen op basis van de kennis van ervaren Principa-ingenieurs.  In dat kader stonden drie actieve Principia-leden (Detmer Koppius, Gert Colenbrander en Anne van der Meer) in februari 2018 op de stand van de Stichting Elektrisch Farre Friesland (SEFF) op de watersport-tentoonstelling Boot Holland

Principia Senior Experts op Boot Holland. Vlnr: ir. Gert Colenbrander en ir. Anne F. van der Meer
SEFF is een stichting zonder winstoogmerk, met als doel om het elektrisch varen te bevorderen, en Principia ondersteunt en adviseert bij het ontwerpen en optimaliseren van een elektrische aandrijving voor pleziervaartuigen.
Bij elektrisch varen kan deze optimalisatie – met name  van de efficiency – een belangrijk verschil maken voor kostprijs. Voor dit doel zijn er door Principia Senior Expert Support twee rekentools ontwikkeld, en op dit moment wordt tevens de laatste hand gelegd aan een website-versie.
Deze tools werden op de expositie gedemonstreerd. Ze zijn gratis beschikbaar en kunnen zowel door de geïnteresseerde watersporter als ook door het bedrijfsleven worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *