Futuroloog Wim de Ridder: “In 2025 wordt onze auto verplicht gestuurd door robot”

In 2025 wordt onze auto verplicht gestuurd door een robot en hebben we een energieoverschot in plaats van een -tekort. Dat voorspelt Prof. Wim de Ridder, hoogleraar toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente.

“Het worden spannende jaren, we zitten in een tijd van technologische versnelling”, zegt de Ridder, die liever twintig jaar later geboren was. We kunnen ons volgens hem bijna niet meer verbeelden hoe het er over tien jaar uitziet. “Die automatische auto bestaat al. Technisch zijn we er allang, het is alleen nog wachten op de mensheid.”

Prof. Wim de Ridder

We gaan volgens de hoogleraar ook inzetten op hersenonderzoek en communiceren met de computer. “Computers gaan reageren op menselijke emoties. We weten dat het kan, we weten alleen nog niet of het leuk is”, denkt De Ridder. Mensen worden misschien bang van de snelheid waarmee we ons ontwikkelen. De Ridder is daarom ook een veelgevraagd adviseur en ’toekomstvoorspeller’.

De futuroloog ziet veel voordelen. De techniek komt steeds vaker in dienst te staan van de mens. “Bijvoorbeeld door kanker te diagnosticeren met computers“. “Nu is 20 procent van de menselijke diagnoses nog incorrect.” Er zijn echter ook keerzijden. “Er is verzet tegen vernieuwing, met name in de politiek. De prijs voor zonne-energie is bijvoorbeeld nog steeds veel te hoog.”

Uiteindelijk rekent De Ridder echter op een overschot aan energie. “De oude fabrieken kunnen dicht.” Wetenschappelijk is Nederland namelijk enorm bij de tijd, “vooral in de IT- en watersector”, zegt De Ridder. “Maar mentaal zijn er nog grote stappen te maken. We durven te weinig.”

Bron (met filmpje “Technisch zijn we er al, het is alleen nog wachten op de mensheid”):
https://www.marketingfacts.nl/berichten/futuroloog-wim-de-ridder-in-2025-wordt-onze-auto-verplicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *