Het Green Team Twente in Corona tijd.

Het COVID-19 virus heeft ervoor gezorgd dat het Green Team Twente zijn plannen voor 2020 drastisch moest wijzigen. Al gauw werd duidelijk dat alles anders georganiseerd moest worden en in april 2020 werd ook de Shell Eco rally 2020 afgelast. Enkele toeleveranciers bleken niet meer in staat om de te produceren onderdelen voor de auto op tijd te leveren door een andere prioriteitsstelling veroorzaakt door de Corona crisis. De meer intensieve periode van assistentie door de SES groep van Principia tijdens de ontwerpfase was gelukkig in 2019 afgerond. Begin juni is er nog even telefonisch en email contact geweest over maatafwijkingen in geproduceerde delen.
Ondanks de complicerende factoren veroorzaakt door de Corona beperkingen is het Green Team Twente er toch is geslaagd een werkende auto in elkaar te sleutelen en deze op 29 juni 2020 met een video presentatie te onthullen. De daarop volgende dagen is het “Hydrogen next” evenement georganiseerd, waarin met video presentaties  de Shell eco-marathon, de rol van waterstof en het nieuwe team voor 2020-2021 aan de orde kwamen. Voor geïnteresseerden zijn op de website van het Green Team Twente ( https://www.greenteamtwente.nl/ ) deze video’s nog te bekijken.

Het goede nieuws is dat het Green Team Twente voor het vierde opeenvolgende jaar de “Communication award” van de Shell Eco-marathon gewonnen heeft, dat er een veelbelovende auto is geproduceerd en dat er een gemotiveerd nieuw team klaarstaat om het komende jaar een goed resultaat neer te zetten.

Principia en de SES groep staan klaar om ook dit nieuwe team te ondersteunen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *