W.S.G. Isaac Newton in Coronatijd

De campus van de UT is een soort spookstad geworden. Nu is dat effect wel versterkt door de vakantieperiode, maar ook in de derde en vierde module zag je bijna geen hond in de horst. Na wat maandjes studeren zonder een lekkere mok Newtonkoffie en een praatje in de kamer realiseert men zich hoe erg zij de uni, maar vooral de gezellige vereniging, missen.

Als vereniging probeert Newton natuurlijk om nog steeds de leden zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn bij het studeren en recreëren. Echter dit kan en mag maar heel beperkt in fysieke vorm. Online activiteiten komen ondertussen ook wel een beetje de neus uit, naar een beeldscherm kijken is nou eenmaal geen goede vervanging voor een goede sfeer. Op het eind van het jaar hebben we na veel overleg met de uni een mooie buitenborrel en een picknick kunnen organiseren. Dit werd erg gewaardeerd door de leden. Maar helaas is het niet zeker dat we dit soort activiteiten in de nabije toekomst weer kunnen organiseren.

Wat wordt er verder dan nog wel gedaan in deze tijd? Achter de schermen wordt er door het bestuur en de commissies nog vrij veel georganiseerd voor in de toekomst. Bijvoorbeeld de kick-in die over twee weken gaat plaatsvinden, waarbij het van belang is om ongeacht de omstandigheden toch te laten zien aan de eerstejaars hoe gezellig wb’ers zijn en waar wij onze leden allemaal mee kunnen helpen op het gebied van onderwijs. Ook het lustrum komt er weer aan, waarvoor al een compleet programma is opgezet met onder andere een excursie naar horlogebedrijven in Geneve en tokkelen van de horst. Verder wordt er ook hard gewerkt met de UT over hoe het onderwijs weer fysiek op kan starten, waar ook al een heleboel vooruitgang in is gemaakt sinds de eerste maanden. Zo zijn er alweer een aantal studieplekken vrij en mag de Newtonkamer weer gebruikt worden door het bestuur, die nu fanatiek nieuwe toevoegingen voor de kamer aan het beunen zijn.

Echter, het blijft vooral afwachten hoe de situatie zich vordert. Zoals we afgelopen week hebben kunnen zien kan de situatie zo veranderen dat maanden werk ineens op korte termijn weer aangepast moet worden, zoals voor de introductie. Vooralsnog houden wij onze vingers gekruist dat alle dingen waar we met de vereniging zo hard naartoe gewerkt hebben door kunnen gaan.

Jonne van Haastregt
Voorzitter van W.S.G. Isaac Newton
Adunare Utile Dulci

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *