Green Team Twente

Het studententeam “Green Team” van de Universiteit Twente zet zich een heel jaar full-time in voor het ontwerpen en bouwen van een auto, aangedreven door waterstof. Het gaat daarmee om een zo laag mogelijk energieverbruik. Je praat dan over een verbruik van 1 : ca 845 (benzine-equivalent). Met deze auto wordt jaarlijks deelgenomen aan de Shell Eco Marathon. Daarbij moet een bepaald circuit binnen een bepaalde tijd worden afgelegd; de zuinigste auto wint. Aan de Eco Marathon werd in verschillende klassen deelgenomen door 4000 studenten (170 teams) uit dertig Europese landen.

Dit jaar was voor het Green Team zeer succesvol. Tijdens de Shell Eco marathon 2019, in Londen begin juli werd de eerste prijs met de titel “Europees Kampioen” gehaald in de Urban Concept (waterstof) categorie.

Met dit succes classificeerde men zich voor de Drivers’ World Championship, waarin de beste teams uit Azië, Amerika en Europa het tegen elkaar opnemen om de snelste tijd neer te zetten. Hier sleepte Green Team Twente de wereldtitel binnen.

Geweldig dat men met z’n allen na een jaar keihard werken zo’n goed resultaat neer heeft kunnen zetten. “Teammanager Haalstra; “Dit had niet beter kunnen lopen voor ons.”

Principia ondersteunt het Solar Team Twente met een bescheiden financiële bijdrage en met technische adviezen. Eens in de zes weken vindt in Enschede een sessie plaats, waarbij enkele ervaren WB-alumni van het “Senior Expert Support“-team van Principia als sparring partner optreden voor een afvaardiging van het Green Team.

Lees meer op de website van het Green Team Twente.