Green Team Twente

Het Green Team Twente is een studententeam van de UT dat een waterstofauto ontwerpt en bouwt, en daarmee meedoet aan de jaarlijkse internationale Shell Eco marathon.

Bij deze wedstrijd moet een bepaald parcours worden afgelegd, en de winnaar is diegene die het laagste brandstofverbruik heeft. De strijd gaat tussen ca 200 studententeams uit heel Europa, en wel in verschillende klassen. Het Green Team Twente doet mee in de meest ambitieuze klasse: de auto’s met een waterstofaandrijving.

In 2017 werd de 1e plaats behaald met een verbruik van ca 900 km op het equivalent van 1 liter benzine. Elk jaar wordt er een nieuw team van ca 20 studenten geformeerd, dat de auto van het jaar daarvoor verder doorontwikkeld.

Deze inspirerende studentenactiviteit biedt de student een bijzondere mogelijkheid om zich te bekwamen in een stukje technische ontwikkeling op het gebied van de toekomstige mobiliteit; een maatschappelijk zeer relevant vakgebied. Het is fantastisch om te zien hoe gemotiveerd de studenten bezig zijn, en hoeveel plezier men daaraan beleeft. Bovendien biedt dit niet te onderschatten kansen om een bijdrage te leveren aan de internationale reputatie van de UTwente.

Veel redenen voor Principia om deze inspirerende studentenactiviteit op twee manieren te steunen:

  • met advies van ervaren ontwikkel-ir’s vanuit het Principia Senior Expert Support team, meestal in de vorm van één of meerdere  klankbord-sessies
  • met een financiële bijdrage (bescheiden sponsoring in lijn met onze de beperkte financiële mogelijkheden)