Principia stimuleringsfonds

Als werktuigbouwkundige alumnivereniging van de UTwente voelen wij ons betrokken bij “onze” WB-studenten. De meeste Principia-leden zijn tijdens hun studententijd lid van Isaac Newton geweest en we bewaren aan deze tijd vele mooie herinneringen. Om die reden wil Principia graag solidair zijn door onze jonge collega’s af en toe een financieel steuntje in de rug te geven.

Daarbij letten we natuurlijk ook een beetje op het Principia-belang: ten eerste vinden we dat het om een herkenbare concrete activiteit moet gaan en ten tweede vragen we in het kader van die activiteit een beetje exposure voor Principia. Dit vooral richting studenten: de leden van morgen.

 

We hebben al aan de volgende activiteiten bijgedragen

  • W.S.G. Isaac Newton ontving een bijdrage voor de internationale studiereis en voor het Newton-symposium. In de verslaggeving wordt Principia herkenbaar gepresenteerd
  • Tijdens de Principia-Masterlunchlezing, waarbij een jonge Principia-alumnus aan masterstudenten vertelde over de eerste jaren van zijn ingenieursloopbaan, wordt de lunch door Principia betaald.
  • Een 20-tal vrouwlijke WB-studenten (en leden van Newton) ontvingen in 2017 een bijdrage voor een zgn Ladies Engineering Tour. Ook hier wordt Principia in de verslaggeving herkenbaar gepresenteerd.
  • Het Green Team Twente ontving een bijdrage voor deelname aan de Shell EcoMarathon, een jaarlijkse wedstrijd voor de meest zuinige zelfgebouwde auto. Eén van de sponsor-stickers aan beide zijden van de auto was een sticker van Principia
  • Het Solar Team Twente ontving een bijdrage voor de ontwikkeling van een zonneboot, die de UTwente gaat vertegenwoordigen op de Eneco NK zonnebootrces en op het internationale kampioenschap in Monaco.