Principia stimuleringsfonds

Als werktuigbouwkundige alumnivereniging van de UTwente voelen wij ons betrokken bij “onze” WB-studenten. De meeste Principia-leden zijn tijdens hun studententijd lid van Isaac Newton geweest en we bewaren aan deze tijd vele mooie herinneringen. Om die reden wil Principia graag solidair zijn door onze jonge collega’s af en toe een financieel steuntje in de rug te geven.

Daarbij letten we natuurlijk ook een beetje op het Principia-belang: ten eerste vinden we dat het om een herkenbare concrete activiteit moet gaan en ten tweede vragen we in het kader van die activiteit een beetje exposure voor Principia. Dit vooral richting studenten: de leden van morgen.

 

We hebben al aan de volgende activiteiten bijgedragen (of doen dat nog steeds):

  • W.S.G. Isaac Newton ontving regelmatig een bijdrage voor internationale studiereizen en voor de traditionele Newton-symposia. In de verslaggeving wordt Principia herkenbaar gepresenteerd.
  • Tijdens de Principia-Masterlunchlezing, waarbij een jonge Principia-alumnus aan masterstudenten vertelt over de eerste jaren van zijn ingenieursloopbaan, wordt de lunch door Principia betaald.
  • Een 20-tal vrouwelijke WB-studenten (en leden van Newton) ontvingen in 2017 een bijdrage voor een zgn Ladies Engineering Tour. Ook hier werd Principia in de verslaggeving herkenbaar gepresenteerd.
  • Het Green Team Twente ontvangt regelmatig een bijdrage voor deelname aan de Shell EcoMarathon, een jaarlijkse wedstrijd voor de meest zuinige zelfgebouwde auto. Eén van de sponsor-stickers aan beide zijden van de auto is een sticker van Principia.
  • Het Team van Solar Boat Twente ontvangt ook regelmatig een bijdrage voor de ontwikkeling van een zonneboot, die de Universiteit Twente gaat vertegenwoordigen op de Eneco NK zonnebootraces en op het internationale kampioenschap in Monaco.