Solar Boat Twente

Het Solar Boat Team Twente is een studententeam van de UTwente dat zich sinds twee jaar bezighoudt met het verwezenlijken van een droom: het ontwerpen en bouwen van een innovatieve boot aangedreven door zonne-energie. Het team zet zich een jaar lang fulltime in om het doel te behalen: een podiumplaats (de snelste boot) op het wereldkampioenschap zonneboot-racing in Monaco. Bij de ontwikkeling van een Solar Boat heb je met heel veel aspecten te maken, waaronder zonne-energie, aandrijftechniek, draagvleugels, draagvleugelbesturing, etc.

Net als bij het Green Team – dat al veel langer bestaat – biedt ook deze jonge studentenactiviteit de student een bijzondere mogelijkheid om ervaring op te doen met een stukje technische ontwikkeling, en met het werken in een team. Daarbij komt dat het gaat om een maatschappelijk zeer relevant vakgebied (zonne-aandrijving) . Ook bij dit team is het fantastisch om te zien met hoeveel plezier de studenten bezig zijn. En ook hier is er de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan een goede reputatie van onze UT.

Wij van Principia zijn erg trots op deze studentenactiviteiten, en we denken dat de UT hiermee goud in handen heeft. Met plezier proberen we – net als bij het Green Team Twente – ook hier een beetje te helpen:

  • met advies van ervaren ontwikkel-ir’s vanuit het Principia Senior Expert Support team, meestal in de vorm van één of meerdere  klankbord-sessies
  • met een financiële bijdrage (bescheiden sponsoring in lijn met onze de beperkte financiële mogelijkheden)