Kick-off bijeenkomst Green Team Twente

Het Green Team Twente heeft op 1-11-2018 het zogenaamde “Kick-off event” georganiseerd om z’n relaties en sponsoren te informeren over de plannen van het nieuwe team, kennis te maken met het nieuwe team en afscheid te nemen van het oude team. Principia was met de deelname van 4 personen (Henny Abcouwer, Gert Colenbrander, Geert Hidding en Steven Olthof) sterk vertegenwoordigd.

In presentaties van Sevim Aktas en Feike van Veen van het oude team kwam hun enthousiasme goed naar voren. Ondanks de vele problemen, die overwonnen moesten worden en de niet altijd positieve resultaten vonden ze hun Green Team periode van grote waarde voor hun persoonlijke ontwikkeling en hadden ze veel plezier gehad.

Kick Off GreenTeam UTwente 2018-2019

Vervolgens introduceerde de nieuwe team manager Matthias Haalstra de speerpunten voor het nieuwe team. De aanpak zal gericht zijn op een zo betrouwbaar mogelijke auto door, zonder al te ingrijpende maatregelen, zwakke punten te verbeteren en door veel te testen. Verder wil het team de contacten met de partners intensiveren en met een projectmatige aanpak de kansen op succes maximaliseren. Het doel is echt het winnen van de eco race.

Daarnaast waren er een tweetal sprekers uitgenodigd om de stand van zaken over de invoering van waterstof energie in het Nederland te duiden. Ben Lambrechts van netbeheerder Liander gaf inzicht in de gevolgen van introductie van waterstof in het Nederlandse energie netwerk en vertelde hij over de lopende projecten om ervaring op te doen met waterstof gebruik. Frits de Groot van werkgeversorganisatie VMN-NCW presenteerde de status van energie transitie bij Nederlandse bedrijven. VNO-NCW gaat met een roadshow bij politiek en bedrijven langs om te laten zien dat zonnepanelen en windenergie niet voldoende zijn om voldoende CO2 reductie te krijgen en dat waterstof absoluut noodzakelijk is als energiedrager en energie buffer. De grote bedrijven in Nederland hebben waterstof wel allemaal duidelijk op de agenda staan.
Doordat er veel gelegenheid tot discussie was en hier dankbaar gebruik van werd gemaakt, was het Kick-off evenement een levendige en zeer geslaagde bijeenkomst.
Ook dit jaar ondersteunt Principia het Green Team, zowel met technisch advies (klankbordfunctie/ ervaren alumni “Senior Expert Support”), als ook met een passend sponsorbedrag.

Steven Olthof, nov 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *